Aktivitetsmaterialet tager afsæt i de fire film og er målrettet elever på erhvervsuddannelserne – hovedområdet: Fødevarer, jordbrug og oplevelser – primært fødevareuddannelserne. Materialet vil kunne anvendes på såvel grundforløb som på hovedforløb afhængig af uddannelsesretning og i kontekst med flere fag, temaer og tværfaglige forløb, hvor verdensmål og bæredygtighed er i spil.
Aktiviteterne kan anvendes uafhængigt af hinanden alt efter undervisningskontekst, målgruppe og tidsramme, men fungerer bedst med en forudgående introduktion til bæredygtighedsbegreb og til verdensmål.
Undervisningsmaterialet består af:
Introduktion til det samlede undervisningsmateriale
Lærervejledning til undervisningsaktiviteter.
Oversigt over aktivitetssæt.
Lang liste med relevante links.
PowerPoint, der introducer bæredygtighed, verdensmål, film/cases og kontekster.
Introduktion til det samlede undervisningsmateriale
Lærervejledning til undervisningsaktiviteter.
Oversigt over aktivitetssæt.
Lang liste med relevante links.
PowerPoint, der introducer bæredygtighed, verdensmål, film/cases og kontekster.
Om bæredygtighed.
Den tredobbelte bundlinje.
Økologisk fodaftryk.
De 17 verdensmål.
Om de fire film.
Om bæredygtighed.
Den tredobbelte bundlinje.
Økologisk fodaftryk.
De 17 verdensmål.
Om de fire film.
Emner:
Verdensmål.
Den tredobbelte bundlinje.
Social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.
Økologisk fodaftryk.
Videndeling af film/cases (og problemstillinger).
Emner:
Verdensmål.
Den tredobbelte bundlinje.
Social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.
Økologisk fodaftryk.
Videndeling af film/cases (og problemstillinger).
Emner
Kameler og dromedarer
Fordele ved kameler i tørkeramte områder
Kamelmælk og udbredelse
Kamelmælk, ernæring og sundhed
Kamelmælk i den danske madkultur
Emner
Kameler og dromedarer
Fordele ved kameler i tørkeramte områder
Kamelmælk og udbredelse
Kamelmælk, ernæring og sundhed
Kamelmælk i den danske madkultur
Emner:
Hvad er chia?
Fordele ved chiafrø i tørkeramte områder
Chia, ernæring og sundhed
Chiafrø i dansk madkultur
Emner:
Hvad er chia?
Fordele ved chiafrø i tørkeramte områder
Chia, ernæring og sundhed
Chiafrø i dansk madkultur
Emner:
Mad med få ressourcer og lokale råvarer
Hvad er madspild?
Hvorfor og hvordan er madspild et problem?
Hvilke gode initiativer findes der mod madspild?
Hvad kan du selv gøre for at mindske dit madspild?
Emner:
Mad med få ressourcer og lokale råvarer
Hvad er madspild?
Hvorfor og hvordan er madspild et problem?
Hvilke gode initiativer findes der mod madspild?
Hvad kan du selv gøre for at mindske dit madspild?
Emner:
Hvem/hvad er Twisted Leaf?
Novel food
Socialt iværksætteri
Brug af kaffeblade og fordele
Udfordringer i kaffeproduktion ift. social bæredygtighed og “fair trade”
Andre eksempler på rest-/biprodukter fra anden føde-/drikkevareproduktion og udnyttelse.A
Emner:
Hvem/hvad er Twisted Leaf?
Novel food
Socialt iværksætteri
Brug af kaffeblade og fordele
Udfordringer i kaffeproduktion ift. social bæredygtighed og “fair trade”
Andre eksempler på rest-/biprodukter fra anden føde-/drikkevareproduktion og udnyttelse.A